Miért csak magánszemélyeket támogat az alapítvány, egyesületeket, más alapítványokat miért nem?

Egyesületeknek, Alapítványoknak lehetősége van gyűjteni saját tevékenységükre, mely magában foglalja védenceik ivartalanítását is.

Mi történik, ha konkrét állatra utalok, de valamilyen oknál fogva meghiúsul az adott állat ivartalanítása?

A teljes összeg átkerül a közös kasszába, ahonnan másik kutyus, vagy cicus ivartalanítására fogjuk felhasználni.

Hogyan tudok segíteni kóbor cica ivartalanításában?

Mi elsősorban magánszemélyeknek szeretnénk segíteni, saját állataik ivartalanítására, hisz nekik nagyon kevés lehetőségük van bárhonnan támogatást kapni.
Kóbor cicák ivartalanítását nem vállaljuk, aki ebben szeretne tevékenykedni, keresse meg a “Zárjon be a kóborgyár” facebook csoportot, ők kimondottan ezt a célt tűzteákki maguk elé.

Természetesen ha valaki kóbor cicát fogad be, és meg is tartja, az már az ő állatának számít, így róla felveheti igénylését.

Hogyan tudok segíteni más tulajdonában lévő cica/kutya ivartalanításában?

Ha a szomszédjában, ismerősi körében úgy érzi szükség lenne segítségre, vigye nyugodtan hírünket. Ha olyan ismerősének kell segítség, aki nem tudja használni az internetet, Ön is feltöltlheti igénylését. Az Ön email címével regisztráljon, mert ezen vesszük fel majd Önnel a kapcsolatot, viszont a gazdi adataihoz a valós tulajdonos adatait adja meg.

Több kutyám/cicám van, mindenkinek igényelhetek?

Egy igénylő maximum 5 állatot tölthet fel összesen. Azt kérjük, hogy az állatokat egyesével töltse fel, vagys mindenkinek egy-egy külön igénylést.

Miért ennyire különbözőek az ivartalanítás árai?

A műtét ára sokmindentől függ. Eleve minden állatorvos más árakkal dolgozik és az ország különböző részein is mások az árak. Ez viszont csak egy a sok tényező közül. Számít, hogy kutya vagy macska, szuka/nőstény vagy kan/kandúr,   hány kilógramm az állat súlya, milyen idős az állat. Egy szuka műtétje mindig sokkal bonyolultabb, mint egy kan kutyáé, egy nagytestű kutyának sokkal több altatóra van szükség. Egy idős kutya esetében sokszor szükség van laborvizsgálatra. Ezen kívül pedig vannak speciális esetek, mint például vemhesség, vagy amikor a herék a hasüregben maradtak (ún. rejtett here).

Ki és milyen módon fizeti ki a műtét árát?

A műtét elvégzése után az állatorvos átutalásos számlát állít ki az alapítvány részére és annak eredeti példányát el is küldi az alapítványnak. Az alapítvány ezen számla alapján átutalással fizet közvetlenül az állatorvosnak.

Magánszemély számlájára soha, semmilyen esetben nem utalunk, mindig közvetlenül az állatorvosnak fizetünk!