Sokat töprentünk azon, hogy tudnánk úgy kialakítani a folyamatainkat, hogy az mindenki számára gyorsan megérthető legyen, ne okozzon sok plusz adminisztrációt az állatorvosok számára, mégis minden érintett fél védve legyen és minden dokumentálásra kerüljön, valamint a későbbiekben ne legyen rá szükség, hogy az állatorvos vagy az igénylő személyes kapcsolatot vegyen fel az alapítvány kuratóriumi tagjaival, vagyis mindent elektronikus úton intézhessünk.

Úgy gondoljuk, hogy elég jól összeállt már bennünk a kép, mégis az alapítvány működésének beindulása elején a Kiskunlacháza környéki teendőkre koncentrálnánk. Folyamatainkat először leteszteljük olyan környezetben, ahol a személyes kapcsolattartásra lehetőség van, finomítjuk és pontosítjuk azokat, majd ha már úgy érezzük elég stabilak, megpróbálkoznánk távolabbi állatorvosok bevonásával is.

Amit fontos tudni, hogy kizárólag magánszemélyek állatainak ivartalanításában nyújtunk segítséget. Szervezetek, egyesületek állatainak műtéti költségeit nem vállaljuk.

Folyamatunk rövid összefoglalója:

 • állatorvosokkal együttműködési szerződést kötünk, ezáltal ők felkerülnek weboldalunkra, és vállalják, hogy igénylésekre árajánlatot küldenek, majd később szerződést kötnek a műtétre vonatkozóan.
 • a tulajdonos feltölti műtéti igénylését, melyet az állatorvos ellenőriz, ajánlatot ad rá és ez után kerül alapítványunk részéről elfogadásra az igénylés.
  A tulajdonos szerződött állatorvosaink közül választhat, ha máshol szeretné elvégeztetni a műtétet, akkor ezt be tudja írni egy külön mezőbe. Ebben az esetben a folyamat kicsit hoszabb lesz, ugyanis felkeressük az állatorvost, és az igénylést csak akkor tudjuk jóváhagyni, ha az állatorvos együttműködési szerződést köt velünk.
 • elindul a gyűjtés
  Ha a tulajdonos szeretné meggyorsítani a folyamatot, és be tud szállni bármekkora összeggel kisállatának ivartalanításába, akkor javasoljuk, hogy tegye meg. Ugyanis a közös pénzek elosztásának elsődlegesen azt fogjuk figyelembe venni, hogy azon igénylések teljesüljenek, akikre egyéni befizetés is érkezett.
 • Ha összegyűlt az ivartalanításhoz szükséges összeg, kiállítunk egy az alapítvány részéről aláírt megrendelőt, melyben igazoljuk mind a gazdi, mind az orvos felé,hogy a műtét költségét mi fizetjük. Ennek sablonja letölthető a Dokumentumok oldalról.
 • állatorvos és gazdi időpontot egyeztet
 • műtét lezajlik
 • alapítvány kifizeti az ivartalanítást.

Hogyan segíthetsz nekünk?

 • támogathatsz minket anyagilag, minden információt megtalálsz ezen az oldalon: Információ támogatóknak
 • kövess minket Facebook-on, oszd meg posztjainkat, kedveltesd oldalunkat ismerőseiddel
 • látogass el a Támogatható igénylések oldalra,  és oszd meg a segítségre váró állatkák oldalát

Bízunk abban, hogy kellő támogatás mellett folyamatosan tudunk ivartalanításokat szervezni, segíteni a gazdiknak, és az állatvédelem válláról is levenni egy kis terhet!